Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 03. јануар 2019.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 03. јануар 2019. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, размотрила информације о изградњи два водопривредна објекта којима се обезбеђује повећање обухвата пољопривредног земљишта системима за наводњавање у општинама Бачка Топола, Мали Иђош и Нови Кнежевац.

Тим поводом, задужила је ЈВП „Воде Војводине“ да већ на почетку ове године, предузму неопходне радње како би се изградња ових водопривредних објеката, по плану детаљне регулације, започела у планираној динамици.

Ради се о изградњи дела канала „Мали Иђош-Његово-Чик“ у оквиру подсистема за снабдевање водом „Мали Иђош“ у општини Бачка Топола, на деоници „Мали Иђош – Његошево“, и о изградњи магистралног канала К-1 и црпне станице „Крстур“ у општини Нови Кнежевац.

Из канала „Мали Иђош –Његово“ који припада регионалном хидросистему „Северна Бачка-подсистему Мали Иђош“, снабдевају се системи за наводњавање на површини око 2.500 хектара, на подручју општина Мали Иђош и Бачка Топола.

Изградњом канала К-1 у дужини од око 34 километра у општини Нови Кнежевац, систем ће постати двонамански. Након топљења снега и јаких киша има улогу да одводњава вишак воде са овог подручја. Повезивањем канала К-1, од црпне станице „Врбица“ до Тисе и изградњом црпне станице „Крстур“ на левој обали, стичу се услови да се пољопривредно земљиште наводњава довођењем воде из реке.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs