Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 27. фебруар 2019.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 27. фебруар 2019. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, задужила Покрајински секретаријат за здравство да започне процедуре за набавку 10 нових возила за превоз пацијената на дијализу. За ову намену у покрајинском буџету обезбеђено је 38 милиона динара.

Више од хиљаду пацијената на територији АП Војводине лечи се дијализом. Возила за превоз пацијената на дијализу годишње пређу више од три милиона километара.
На основу приоритетних потреба за оваквим возилима, а у циљу обезбеђења приступачне и уједначене здравствене заштите свим грађанима, возила ће бити обезбеђена за десет здравствених установа на територији Војводине: за домове здравља у Ковину, Апатину, Жабљу, Бачу, Кули, Новом Бечеју, Белој Цркви, Новом Кнежевцу, Сенти и за Општу болницу Кикинда.

На данашњој седници, Покрајинска влада издвојила је и 9,68 милиона динара општини Опово за набавку новог санитетског возила и медицинске опреме како би се дигитализовала цела служба радиологије и мамографије у Дому здравља у овој општини.

Покрајинска влада донела је Одлуку о поступку и критеријумима за доделу средстава за реализацију Програма унапређења социјалне заштите у АП Војводини у 2019. години, за чега је у овој години у покрајинском буџету планирано 70 милина динара. Средства се могу доделити установама социјалне заштите и пружаоцима услуга социјалне заштите – удружењима грађана за програме који се реализују на територији АП Војводине.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs