Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 20. март 2019.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе .

Нови Сад , 20. март 2019. .

Покрајинска влада је на данашњој седници донела одлуку о додели 175 милиона динара бесповратних средстава породицама у којима се роди треће или четврто дете за решавање стамбеног питања или за унапређење услова становања на територији АП Војводине, за 2019. годину.

Други пут за редом бесповратна средства се додељују из Буџетског фонда за пронаталитетну популациону политику АП Војводине, и то путем јавног конкурса који ће расписати Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Право на доделу тих средстава имају породице из Војводине у којима се почев од 1. јануара 2018. године, па до дана расписивања конкурса - роди треће или четврто дете.

Прошле године је за решавање стамбеног питања или унапређење услова становања породица са троје или четворо деце, опредељено 63 милиона динара, а помоћ је добило 55 породица. У 2019. години средства за ову намену су вишеструко увећана, што ће омогућити да већи број вишечланих породица у Војводини реши проблем становања.

На данашњој седници је за вршиоца дужности „Научно-технолошког парка Нови Сад“ именован проф. др Срђан Колаковић, редовни професор на Факултету техничких наука у Новом Саду.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs