Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 10. март 2021.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 10. март 2021. .

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење да се Пољопривредном факултету у Новом Саду усмери 48 милиона динара за успостављање система за виртуализацију десктоп рачунара на том факултету.

Реч је о веома важној инвестицији за ту високошколску установу, која је међу првима на Универзитету у Новом Саду покренула процес виртуализације у настави и науци.

Циљ овог пројекта је да омогући да се на једном месту инвестира у хардвер и сва софтверска решења која Факултет користи у настави и науци, а да се путем виртуализације, односно процеса преноса садржаја и софтверских могућности, изврши приказ на 150 места, која ће користити студенти, научници и наставници.

Данас је донето и решење да се издвоји преко 22 милиона динара за унапређење саобраћајне инфраструктуре у општинама Чока и Сента.

За проширење коловоза у Школској улици у Јазову (општина Чока) обезбеђено је 12,9 милиона динара, док је општини Сента усмерено 9,4 милиона динара за изградњу саобраћајнице у Улици Калмана Миксата у том граду.

Изградњом тих саобраћајница биће решен вишегодишњи проблем грађана који живе у тим улицама, и омогућено безбедно функционисање саобрађаја.

На седници је донето и решење да се са 8,4 милиона динара финансира замена електроенергетских инсталација у Градској хали „Мостонга” у Сомбору.

Покрајинска влада прихватила је и Информацију о преузимању председавања АП Војводине Радној заједници подунавских регија 2021–2022. године.

Радна заједница је формирана пре три деценије у граду Вахау у Доњој Аустрији. Њен циљ је формирање снажног партнерства покрајина и регија дуж Дунава у интересу њихових становника и промовисање сарадње у Европи.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs