Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 23. јун 2021.
-A A +A







Саопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 23. јун 2021. .

Покрајинска влада је данас донела решење да се Клиничком центру Војводине усмери укупно 139,5 милиона динара за грађевинске радове на објекту Центра за радиологију и Центра за лабораторијску медицину, затим за рестаурацију објекта Клинике за абдоминалну и ендокрину хирургију, те за инвестиционо одржавање топловода у кругу Клинике за гинекологију и акушерство.

Центри за радиологију и лабораторијску медицину смештени су у згради Старе поликлинике, која је изграђена шездесетих година прошлог века и до данас није озбиљно реконструисана. Како се у њој налази вредна медицинска опрема и изводе се лабораторијске анализе са инфективним материјалом, неопходно је да се омогуће услови за безбедан и несметан рад запослених и пријем пацијената. Због тога је Покрајинска влада обезбедила 52,8 милиона динара за грађевинске радове, који ће, између осталог, обухватити замену унутрашње и спољне столарије, санацију санитарних чворова, замену водоводне и канализационе инсталације и обнову фасаде.

За радове на рестаурацији објекта Клинике за абдоминалну и ендокрину хирургију КЦВ издвојен је 71,1 милион динара, у оквиру капиталног пројекта заштите грађевинског наслеђа Новог Сада.

За инвестиционо одржавање топловода – замену дотрајалих подземних топловодних цеви и других пратећих делова – у кругу Клинике за гинекологију и акушерство, од котларнице до подстанице, издвојено је 15,6 милиона динара. Тиме ће се обезбедити несметан рад највећег породилишта у Војводини.

На седници је донето и решење да се издвоји укупно 68 милиона динара за завршетак постројења за пречишћавање отпадних вода у Бачкој Тополи и Малом Иђошу, док је за санацију одбојника (стубова) у претпристаништу преводнице бране на Тиси обезбеђено 22,9 милиона динара.

Издвојена су и средства у износу од 12 милиона динара за пројекат енергетске санације спортске хале у Гајдобри.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs