Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 04. фебруар 2015.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 04. фебруар 2015. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао потпредседник Бранислав Богарошки, прихватила две информације, о потраживањима Аутономне покрајине Војводине од хипотекарног дужника а.д. „Алекса Шантић“ из Алексе Шантића и информацију поводом предлога Развојног фонда Војводине оснивачима за доношење закључака у вези са потраживањима Развојног фонда Војводине од а.д. Алекса Шантић, како би се допринело решавању питања приватизације у овом предузећу.

На седници је усвојена иницијатива да у сремско место Јамена у општини Шид, које је за време мајских поплава претрпело највеће материјалне штете, Покрајинска влада упути помоћ, која би подразумевала прехрамбене артикле, пољопривредну механизацију и неопходну подршку у области грађевинарства. Покрајинска влада је све обавезе које су у складу са њеним надлежностима реализовала. До сада је у Јамену упућено 81 тона брашна у вредности од десет милиона динара, као и 2.000 санитарних и прехрамбених пакета, у оквиру чега је омогућено да социјално угрожено становништво има свакога дана бесплатну испоруку хлеба. Са адресе Општине Шид је пре неколико дана, стигла молба да се ова активност и даље настави. Покрајинска влада је сагласна да се преко Дирекције за робне резерве АП Војводине, упути нова помоћ, како би се наставила бесплатна испорука хлеба за оне становнике којима је оваква помоћ најнеопходнија. У првом кварталу јануар-април 2015, у овај крај биће неопходно испоручити 13. 500 векни хлеба месечно.

Чланови Покрајинске владе усвојили су извештај и план рада Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs