Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 02. октобар 2015.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 02. октобар 2015. .

Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавао председник др Бојан Пајтић, утврдила Предлог покрајинске скупштинске одлуке о ребалансу буџета АП Војводине за 2015. годину, којим је предвиђено смањење од 4,34 милијарде динара или 6,8 одсто у односу на актуелни буџет, те он сада износи 59,6 милијарди динара.

Узрок ребаланса буџета, односно последица његовог смањења, лежи превасходно у драстичном паду пореских прихода, односно прихода од пореза на добит. Како је Предлогом још предвиђено, дефицит буџета износиће 5,17 милијарди динара, што је за 420,6 милиона динара мање него што је било пројектовано садашњим буџетом у Покрајини. Ово смањење је логично и последица је законске обавезе да пројектовани дефицит остане у оквиру који износи 10% од укупно планираних прихода. Иначе, цео дефицит се финансира из пренетих средстава из претходних година, те то неће изискивати задуживања.

Ребалансом буџета издвајања, која су планирана у оквиру директних капиталних улагања из буџета или као подршка општинама и другим установама са територије АП Војводине за капитална улагања, значајно су умањена.Уместо садашњих 15 милијарди динара учешћа у покрајинском буџету, планираним ребалансом, средства намењена за улагања од капиталног значаја износе сада 13 милијарди динара.

На данашњој седници утврђен је и Предлог покрајинске скупштинске одлуке о доношењу Акционог плана политике за младе у Аутономној покрајини Војводини за период од 2015. до 2020. Године.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs