Вести


Саопштење са седнице Покрајинске владе

Нови Сад , 06. јул 2016.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинске владе.

Нови Сад , 06. јул 2016. .

Покрајинска влада је на данашњој седници утврдила Нацрт покрајинске скупштинске одлуке о изгледу и коришћењу симбола и традиционалних симбола АП Војводине, чије доношење проистиче из Статута АП Војводине. Рок за доношење одлуке био је 30. август 2014. године, међутим претходни скупштински сазив није донео овај акт.

Предлог документа који је и пре две године био пред покрајинским посланицима, упућен је Одбору за питања уставно-правног положаја АП Војводине, на иницијативу председника Покрајинске владе Игора Мировића, ради утврђивања предлога акта и упућивања Скупштини на разматрање и доношење.

До ребаланса покрајинског буџета, новац од нереализованих закључака из текуће буџетске биће приоритетно усмерен за финансирање хитних потреба у здравству. Како је на седници Покрајинске владе наведено, затечено стање у здравству у покрајини Војводини је веома лоше, јер у већини регионалних болница, као и клиника у склопу Клиничког центра Војводине - не раде основни дијагностички апарати. Због тога ће новац бити усмераван у набавку и поправку најнеопходније медицинске опреме попут ЦТ апарата, магнетне резонанце, ангио сала и друго.

Покрајинска влада разрешила је дужности директоре Института за плућне болести проф. др Бранислава Перина и Института за онкологију проф. Милоша Лучића. У образложењу се наводи да су разрешени директори, противно свим моралним начелима, довели у заблуду јавност да почиње лечење у новоизграђеном објекту Каменица 2, за потребе политичке кампање, а заправо није био извршен ни технички пријем објекта. Тиме је нанета штета и угледу обе реномиране здравствене установе највишег нивоа у лечењу пацијената оболелих од плућних болести и онколошких пацијената у Војводини.

За вршиоца дужности директора Института за плућне болести из реда запослених је именован проф. др сци. мед Илија Андријевић, док је за вршиоца дужности Института за онкологију именован проф. др Зоран Радовановић, доктор медицине, специјалиста опште хирургије, такође из реда запослених.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs