Вести


Саопштење са седнице Покрајинског штаба за ванредне ситуације

Нови Сад , 05. фебруар 2019.
-A A +AСаопштење са седнице Покрајинског штаба за ванредне ситуације.

Нови Сад , 05. фебруар 2019. .

Након доношења новог Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, Покрајински штаб за ванредне ситуације одржао је прву редовну седницу, којом је председавао председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Размотрена је информација, израђена у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације МУП-а Србије, о степену организованости и оспособљености свих субјеката и снага система заштите и спасавања, посебно у локалним самоуправама у АП Војводини, која обухвата њихову припремљеност за правовремено и адекватно реаговање у ванредним ситуацијама изазваним опасностима које угрожавају становништво, материјална и културна добра и животну средину.

Штабови за ванредне ситуације, као стручно-оперативна тела за координацију и руковођење у ванредним ситуацијама, образовани су у свих 45 локалних самоуправа на територији Војводине. Такође, све локалне самоуправе донеле су одлуке о организацији цивилне заштите на својој територији.

Чланови Покрајинског штаба су информисани о активностима које се воде на изради и доношењу националне Процене ризика од катастрофа, као и о изради Процене ризика од катастрофа у АП Војводини са Планом заштите и спасавања.

На седници је усвојен предлог Плана рада Штаба за 2019. годину, који је упућен Покрајинској влади на усвајање.

Поред чланова Штаба, седници су присуствовали представници Регионалног центра Министарства одбране и Прве бригаде копнене Војске Србије.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs