Вести


Саопштење штаба за ванредне ситуације Владе Војводине

Нови Сад , 20. мај 2014.
-A A +AСаопштење штаба за ванредне ситуације Владе Војводине.

Нови Сад , 20. мај 2014. .

Превентивна евакуација Моровића и Вишњићева, због потенцијалне поплаве, која је започела јуче у вечерњим сатима, одвија се у складу са наредбом команданта Штаба за ванредне ситуације у општини Шид . Покрајински штаб за ванредне ситуације, на захтев Штаба у Шиду, обезбедио је 100.000 џакова, 5.000 литара горива, 5.000 ланч-пакета, 7.000 литара воде за пиће и две цистерне са 20.000 литара воде.

Евакуација се одвија по плану, у четири фазе, уз прописану медицинску тријажу.
Прва фаза представља евакуацију лица из места Јамена која су стационирана у Месној заједници Моровић, а друга фаза подразумева евакуисање болесних и старих лица, породиља и деце старости до 15 година. У трећој фази је евакуација стоке и материјалних добара, а четврта фаза, ако буде потребна, подразумева евакуисање радно способних лица.

У сарадњи са Црвеним крстом и Покрајинском дирекцијом за робне резерве, хуманитарна помоћ се упућује у угрожена подручја у Републици.

Здравствене и социјалне установе са својим стручним тимовима на територији Војводине, у складу са плановима поступања у ванредним ситуацијама, учествују у збрињавању евакуисаних из општине Обреновац и спремне за прихват евакуисаних из поплављених подручја.

Прати се хигијенско-епидемилошка ситуација на подручјима које су угрожене поплавама. Снабдевање становништва водом за пиће је под сталним надзором Института за јавно здравље Војводине и из Сремске Митровице.

Спроводи се појачани епидемиолошки и санитарно-инспекцијски надзор над кретањем цревних и заразних болести. У складу са наређењем Министра здравља Републике Србије спроводи се 24-часовно дежурство у свим здравственим установама.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs