Вести


Све бољи услови за бављење спортом у општини Бачка Паланка

Гајдобра , 19. јануар 2021.
-A A +AСве бољи услови за бављење спортом у општини Бачка Паланка.

Гајдобра , 19. јануар 2021. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас спортску халу у Гајдобри, у општини Бачка Паланка, у којој је Покрајинска влада са 17,4 милиона динара финансирала уградњу система за грејање и вентилацију, као и санацију дела равног крова.

"Ова инвестиција је омогућила одличне услове да се мештани Гајдобре баве спортом и у зимском периоду", истакао је овом приликом Баста.

Он је додао да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину наставити са улагањем у спортску инфраструктуру у АП Војводини.

"Обићи ћемо општине у Војводини како бисмо сагледали потребе у овој области и максимално искористили потенцијал у спорту који имамо", казао је Баста додајући да ће и надаље акценат бити и на школском спорту.

Председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница нагласио је да је у протекле четири године много тога урађено када је у питању унапређење спортских садржаја у тој општини.

Он је навео да је поред спортске сале у Гајдобри отворена и спортска дворана у Пивницама, затим нова хала у Деспотову, а у току су радови на изградњи спортске хале при ОШ „Свети Сава“ у Младенову.

"Општина Бачка Паланка је позната као спортска средина, која је дала много репрезентативаца. Посебну бригу водимо о школском спорту, који представља базу, а са изградњом сале у школи у Младенову сва места у нашој општини имаће адекватне услове за бављење спортом", навео је Шушница

Спортска хала у Гајдобри грађена је од 1996. до 2018. године, када су деца, спортисти и рекреативци коначно добили објекат у којем имају квалитетне услове за бављење спортом.

Пре три године Покрајински секретаријат за спорт и омладину, са 1,2 милиона динара, суфинансирао је и опремање хале у Гајдобри вишенаменским семафором, сетом за одбојку, рукометним головима, као и судијским столицама за одбојку и покретним кошевима и заштитним мрежама.

Финансирана је, такође, обнова и опремање отвореног кошаркашког терена у Гајдобри.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs