Вести


Седам милиона динара за реконструкцију атлетске стазе на Атлетском стадиону у Сремској Митровици

Сремска Митровица , 17. јул 2015.
-A A +AСедам милиона динара за реконструкцију атлетске стазе на Атлетском стадиону у Сремској Митровици.

Сремска Митровица , 17. јул 2015. .

Први Атлетски стадион у Србији, који је изграђен пре осам година у Сремској Митровићи, данас је уз помоћ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину „обукао ново рухо“. Наиме, ресорни секретаријат је уложио у санацију хабајућег слоја синтетичке атлетске подлоге 7 милиона динара. Данас је ову реконстриусану стазу, која се простире на готово 7 хиљада метара квадратних, свечано отворила покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић.

Секретарка Тепић је овом приликом истакла значај улагања у изградњу спортске инфраструктуре у Војводини, а посебно у њено одржавање, адаптацију и санирање.

„Сви смо свесни колико је важно улагати у изградњу спортске инфраструктуре, у изградњу школских спортских сала, терена, игралишта, али то није довољно, сваки изграђен објекат мора се временом и одржавати, реконструисати, санирати и адаптирати. Сведоци смо да је последњих година постала пракса да се граде огромне хале и терени, који после буду препуштени сами себи и врло брзо постају неупотребљиви, а пре свега небезбедни. Управо због безбедности и функционалности, Покрајински секретаријат за спорт и омладину посебну бригу води о реконструкцији спортских објеката.

Тако смо и сада, са 7.000.000 динара финансирали реконструкцију ове атлетске подлоге, како би сви атлетичари, али и сва школска деца и житељи Сремске Митровице пре свега могли на овом простору безбедно да се баве спортом, а то, признаћете нема цену. Сремска Митровица сада може да се похвали да је постала атлетски центар и то не само војвођански, већ и републички, у коју је Покрајински секретаријат за спорт и омладину улагао и у првој фази изградње, као и у опремање. С обзиром да је Војводина већ надалеко позната по својим атлетским шампионима, светским и европским, надам се да ће на овој стази тренирати и нека нова Ивана Шпановић и неки нови Михаил Дудаш. Такође, с поносом могу да истакнем да је наш секретаријат права подршка садашњим и будућим шампионима, а доказ је на само овај специјализовани објекат, већ и затворена атлетска хала у Новом Саду чију смо изградњу такође ми финансирали.“


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs