Вести


Секретарка Тепић: Сваки Новобечејац треба да осети бенефите од улагања у спорт

Нови Сад , 17. фебруар 2016.
-A A +AСекретарка Тепић: Сваки Новобечејац треба да осети бенефите од улагања у спорт.

Нови Сад , 17. фебруар 2016. .

Покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић посетила је данас Општину Нови Бечеј и одржала радни састанак са председником општине Сашом Шућуровић, представницима локалне самоуправе, спортских удружења и цивилног сектора који се баве младима и који су јој том приликом представили своје пројекте. У свом обраћању присутнима, секретарка Тепић истакла је да је ресорни секретаријат увек доступан грађанкама и грађанима Војводине, како да је реч само о консултацијама, тако и у помоћи код планирања и спровођења програма и пројеката.

„Приговорно право које смо увели прошле године, желећи да и све вас укључимо у процес одлучивања, једини је и даље по мојим сазнањима у Републици Србији. На овај начин, желимо да истакнемо да буџетска средства јесу средства свих нас, и стога подносиоци захтева и имају прилику да на овај начин учествују у одлучивању о својим пројектима у свим фазама.

Иако је ове године буџет мањи за око 60 процената у односу на прошлогодишњи, поступаћемо као и до сада, одговорно и праведно. Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Општина Нови Бечеј одувек имају добру сарадњу, а користим ову прилику и да изразим задовољство што ће се радничка Олимпијада одржати управо овде јер је то сјајна прилика да се обнови спортска инфраструктура и промовише важност вежбања ради здравља.“

Секретарка Тепић обишла је и Канцеларију за младе која ће поред мултифункционалне сале и самих канцеларија, ускоро добити и смештајни капацитет и тиме постати прави омладински центар.

„Као што смо сад током овог обиласка и видели сав овај ангажман и младих људи и општинске власти на челу са председником Сашом Шућуровићем који колико ја видим живи за ове младе људе и за његову општину, мислим да би било врло неталентовано са наше стране да не дамо подршку и замајац, заједнички финансирајући овако озбиљне пројекте, као што је овај будући омладински центар и то не само Новог Бечеја, већ и целог региона. Морам признати да до сада нисам видела овако један обједињујући центар у коме имате и радни простор, и читајући простор и рекреативни простор и оно што је најважније смештајни простор у коме ће сви млади моћи да бораве више дана, и дружећи се и радећи, а то и јесте суштина рада са младима. Драго ми је што ова Канцеларија за младе има овакав један комплекс, а ресорни секретаријат ће заједно са општином Нови Бечеј, која је и предвидела средства, суфинансирати завршетак радова на просторијама које чекају да санацијом, адаптацијом и опремањем отворе своја врата за младе људе.“

Овом приликом Покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић посетила је и куглану, за коју ће заједниким финансирањем, секретаријата и општине, омогућити потпуно саниран и адаптиран простор за новобечејске и све војвођанске куглаше.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs