Вести


Секретар Баста посетио Сомбор – потписан уговор о адаптацији у хали „Мостонга“

Нови Сад , 01. април 2021.
-A A +AСекретар Баста посетио Сомбор – потписан уговор о адаптацији у хали „Мостонга“.

Нови Сад , 01. април 2021. .

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Сомбор и том приликом са градоначелником Антониом Ратковићем потписао уговор о финансирању радова на адаптацији осветљења и електроенергетских инсталација у Градској хали „Мостонга".

„Ресорни секретаријат је овим уговором обезбедио преко 8,38 милиона динара за замену постојећег осветљења, како би се постигли неопходни стандарди за одигравање првенствених утакмица и уштеде електричне енергије. Очекујемо сјајне резултате од наших спортиста и радује чињеница што можемо да помогнемо и уложимо у развој спортске инфраструктуре“, истакао је Баста.

Он је подсетио на то да је Покрајински секретаријат уложио прошле године 2,16 милиона динара у опремање фитнес–центра нa Градском стадиону „Раднички“, који је данас обишао са својим домаћинима. Реч је о објекту који је на располагању свим спортистима у Сомбору, и зато је, како је Баста рекао, ова подршка утолико значајнија.

„Развој спортске инфраструктуре и школског спорта и даље остаје приоритет“, поручио је секретар и додао да ће оваква подршка како Сомбору, тако и осталим локалним самоуправама у нашој покрајини, бити настављена.

Градоначелник Антонио Ратковић захвалио је на помоћи Покрајине истакавши значај улагања у нову расвету Градске хале „Мостонга“, посебно када се узму у обзир потребе свих спортских клубова који се ту такмиче и тренирају, али и грађана који у њој проводе доста времена.

„Извођење радова планирано је током лета, тако да очекујемо да ће од јесени ову халу сви спортисти у Сомбору моћи да користе уз нову расвету“, нагласио је Ратковић. Указавши на значај опремања фитнес-центра, као и трибина на отвореном базену, што је, како је навео, велика заслуга Покрајине, он је нагласио да Град Сомбор пружа велику подршку развоју спорта и омладине, заједно са Спортским центром „Соко“ и Спортским савезом, стипендира најперспективније спортисте и редовно организује бесплатне програме. Циљ је да се укључи што више младих, пре свега школске деце, те да спорт буде доступан свима.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs