Вести


Секретар Божић посетио Међународну изложбу ловства у Будимпешти

Нови Сад , 27. септембар 2021.
-A A +AСекретар Божић посетио Међународну изложбу ловства у Будимпешти .

Нови Сад , 27. септембар 2021. .

„Представљање ловства Србије на међународној изложби трофеја ′One with nature 2021′ у Будимпешти одлична је прилика да јединствено и заједнички представимо ловство у Србији, као и наше природне лепоте, богатство дивљачи и трофеја, као и традицију лова у Србији“, рекао је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић при обиласку нашег изложбеног простора.

Светска изложба ловачких трофеја одржава се у Будимпешти од 25. септембра до 14. октобра 2021. године. На заједничком штанду представљају се Ловачки савез Србије, сви покрајински и регионални ловачки савези, национални паркови, јавна предузећа „Србијашуме“ и „Војводинашуме“, као и Ловачка комора Србије.

Истичући значај заједничке презентације, Божић је нагласио да Покрајинска влада, односно ресорни секретаријат, на основу Закона о дивљачи суфинансира више од хиљаду ловнотехничких објеката, од чега 268 прихватилишта за фазанске пилиће, 193 бунара са појилиштем, 75 полигона за лов на фазане, више десетина просторија за обраду трофеја, 25 ремиза за дивљач, око шест стотина високих и ниских чека и хранилишта за високу и ситну дивљач, теренска возила, 16 реконструкција ограда у ловиштима посебне намене.

„Поред наведеног, изградили смо осам узгајилишта за дивљач и набавили 120 јединки живе дивљачи. За развој ловства, поред осталог, уложено је и у дигиталну опрему, па су тако набављене и 192 дигиталне камере – фото-клопке, 85 уређаја за ноћно осматрање, 48 спектива, као и 16.393 јединке фазанске дивљачи“, рекао је покрајински секретар и закључио да ће Секретаријат увећати средства следеће године за ову грану привреде.

Секретара Божића, у оквиру презентационог дела Републике Србије, дочекали су директор ЈП „Војводинашуме“ Роланд Кокаи и извршни директор за ловство и рибарство тог јавног предузећа Бранислав Станков.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs