Вести


Секретар Божић у Суботици: Информације са терена битне за унапређење пољопривреде

Нови Сад , 07. октобар 2021.
-A A +AСекретар Божић у Суботици: Информације са терена битне за унапређење пољопривреде .

Нови Сад , 07. октобар 2021. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић посетио је данас Суботицу, где је разговарао са начелником Севернобачког управног округа Бојаном Шораловим.

Након састанка, ресорни секретар је обишао и један од највећих расадника у Војводини и разговарао са представницима „Покрета горана Суботице”. Божић је том приликом истакао значај субвенција за унапређење развоја пољопривреде и указао на то колико је битна повратна информација са терена.

„Ово је одлична прилика да се упознам са конкретним проблемима, као и са сугестијама које се односе на даљи развој и унапређење пољопривреде у Војводини. Потребе самих пољопривредника су прави показатељ на основу којег треба креирати конкурсе, а до таквих информација једино можемо доћи обиласком пољопривредника. Осим на њих, наше мере су усмерене и на локалне самоуправе, као и на удружења чија је делатност пољопривреда. У разговору са начелником Шораловим добио сам и иформацију да треба рекултивисати одређене површине у овом округу, што ће свакако бити наш заједнички задатак. Када је у питању расадник којим руководи „Покрет горана Суботице", могу рећи да он представља пример доброг рада“, нагласио је Божић.

Покрајински секретаријат је, како је навео, у протекле четири године издвојио укупно 1,32 милиона динара за „Покрет горана Суботице", а ове године је из буџетског фонда за шуме определио износ од 326.000 динара.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs