Вести


Секретар Бјелић боравио у радној посети у Сремској Митровици

Сремска Митровица , 27. мај 2019.
-A A +AСекретар Бјелић боравио у радној посети у Сремској Митровици .

Сремска Митровица , 27. мај 2019. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегиоанлну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ, посетили су данас Сремску Митровицу где су се састали са градоначелником Владимиром Санадером и директором Туристичке организације Града Сремска Митровица Светланом Сабо.

Бјелић је током састанка подсетио да Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу улаже напоре како би пружио подршку свим локалним самоуправама, кроз конкусрне мере за бесповратне субвенције у сврху припреме стратешких пројеката, улагања у изградњу индустријских зона али и кроз конкурсне мере за нова радна места.

„ Градоначелник Санадер и управа Града Сремска Митровица који припада II категорији развијености, добар су пример општине која је активна и која се припремом добрих пројеката бори за квалитетнији живот својих суграђана“, поручио је Бјелић.
Сремска Митровица подсетио је ресорни секретар, у протекле две године конкурисала је на укупно 6 конкурса где су обезбедили бесповратна средства од готово 17 милиона динара.
Том приликом Бјелић је апеловао на представнике других локалних самоуправа да буду ажурни, прате Конкурсе Секретаријата за региоанлни развој и на време предају конкусну документацију како би обезбедили бесповратна средтва, јер како је нагласио, одговорност за региоанлни раст и развој представља заједничку обавезу.

Будући да је Град Сремска Митровица потписник споразума о учешћу на међународним сајамским манифестацијама на састанку је било речи о припреми представника и компанија које ће узети учешће у предстојећим важним сајамским манифестацијама попут Сајма туризма у Берлину, затим Сајма хране и пића „World Food Moscow“ на којима како је речено, настојимо да у што бољем светлу представимо Војводину и остваримо контакте са потенцијалним привредницима који ће инвестирати у Војводини.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs