Вести


Секретар Бјелић доделио уговоре за суфинансирање пројеката штедљиве расвете

Нови Сад , 29. јун 2021.
-A A +AСекретар Бјелић доделио уговоре за суфинансирање пројеката штедљиве расвете.

Нови Сад , 29. јун 2021. .

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић уручио је данас уговоре вредне 45 милиона динара за реализацију 24 пројекта штедљиве расвете у јавним установама у 17 војвођанских општина.

Секретар Бјелић је истакао да је корист од ових улагања вишеструка – јавним установама широм Војводине обезбеђује се квалитетнија расвета, али и умањење трошкова за електричну енергију. Истовремено, постављањем савремене ЛЕД расвете постиже се и смањење загађења животне средине.

Процењено је да ће реализацијом данас уручених уговора бити остварена уштеда од око 12 милиона динара на годишњем нивоу, односно да ће потрошња електричне енергије бити мања за 1.304 МWh годишње.

Бесповратна средства на овом конкурсу добиле су основне школе у Ковачици, Шиду, Сонти, Пригревици, Елемиру, Челареву, Меленцима, Куцури, Бачкој Тополи, Крајишнику и Банатском Карађорђеву, предшколске установе у Апатину, Новом Кнежевцу, Тителу и Кули, домови здравља у Сечњу и Иригу, спортски центри у Шиду, Беочину, Кикинди и Бачкој Паланци. Право на ова средства остварили су и Средња пољопривредно-прехрамбена школа у Сомбору и Културни центар у Зрењанину.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs