Вести


Секретар Бјелић подржао оснивање Асоцијације кинеских привредника у Војводини

Нови Сад , 21. децембар 2016.
-A A +AСекретар Бјелић подржао оснивање Асоцијације кинеских привредника у Војводини.

Нови Сад , 21. децембар 2016. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић подржао је јуче оснивање Асоцијације кинеских привредника у Војводини у име Покрајинске владе, рекавши да је за АП Војводину јачање сарадње са кинеским привредницима од великог значаја и да представља још један облик већ постојеће сарадње на државном и регионалном нивоу, са провинцијама у НР Кини, попут Гуангдонг и Хајнан.

„Сигуран сам да можемо још много тога да урадимо на јачању и повећању присутности и бројности кинеских инвеститора у Војводини, јер је то за нас од великог интереса. Драго ми је да могу да кажем да је вечерашњи догађај повтрда да је у питању заједнички интерес“, поручио је секретар Бјелић на церемонији оснивања ове асоцијације, која представља огранак већ постојеће Асоцијације кинеских привредника у Србији.

Председник Асоцијације кинеских привредника у Србији Гуог Сијау је рекао да су привредни, инфраструктурни и природни потенцијали Војводине слични појединим кинеским провинцијама и поручио српским привредницима да стратегија будуће привредне и трговинске сарадње Кине и Србије може постати чак и нови "пут свиле".
Свечано оснивање ове Асоцијације поздравила је и Драгица Николић, супруга председника Србије и председница Управног одбора Фондације „Драгица Николић“ захваливши се на донацији коју је ова Асоцијација доделила Фондацији.

Она је овом приликом рекла да је то показатељ друштвене одговорности ове Асоцијације и истакла да су „Србија и Кина пријатељи, јер не питају једно друго ко је већи, моћнији, јачи, већ колико се разумеју међусобно, колико познају, поштују, колико у добру и злу могу да се ослоне једни на друге“.
Оснивање Асоцијације кинеских привредника у Војводини подржала је и Амабасада НР Кине у Србији.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs