Вести


Секретар Бјелић позвао општине у Војводини да се укључе у пројекат енергетске ефикасности јавних зграда у Србији

Нови Сад , 03. октобар 2016.
-A A +AСекретар Бјелић позвао општине у Војводини да се укључе у пројекат енергетске ефикасности јавних зграда у Србији.

Нови Сад , 03. октобар 2016. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић позвао је данас на скупу “Енергетска ефикасност у јавним зградама у Србији”, све локалне самоуправе у Војводини да се прикључе овом пројекту који спроводи РРА Бачка, у сарадњи са Немачком канцеларијом за међународну сарадњу – ГИЗ и Универзитетом у Београду, а уз подршку Министарства рударства и енергетике, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

“У наредном периоду ћемо издвојити одређена средства за ову намену, али и припремати пројекте са општинама, који ће међу приоритетима имати енергетску ефикасност. Сви смо свесни да на основу повећања енергетске ефикасности у објектима који су у власништву АП Војводине, могу да се значајно повећају уштеде и то јесте наш циљ”, рекао је секретар Бјелић и истакао да ће и Војводина пратити и пружати подршку пројектима енергетске ефикасности.

Испред Министарства рударства и енергетике учесницима се обратио Александар Пуљовић који је нагласио да су подаци који ће бити прикупљени у оквиру овог пројекта бити у стратешким документима Министарства.

“Систем енергетског менаџмента би требало следеће године да заживи, а морам да нагласим да смо ми кроз два Јавна позива републичког фонда за енергетску ефикасност успели да потпишемо уговоре са преко 25 локалних самоуправа и очекујемо још 10 до 15 оваквих уговора”, рекао је Пуљовић.

Рената Шиндлбек, вођа ГИЗ пројекта “Енергетска ефикасност у зградарству” истакла је да ће на територији Војводине 45 градова и општина бити уврштено у пројекат прикупљања података о енергетским својствима јавних зграда, са акцентом на школе и вртиће, након чега ће бити урађене препоруке за националну типологију.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs