Вести


Секретар Бјелић присуствовао завршној манифестацији 52. Кочићевог збора у Стричићима на Змијању

Нови Сад , 28. август 2017.
-A A +AСекретар Бјелић присуствовао завршној манифестацији 52. Кочићевог збора у Стричићима на Змијању .

Нови Сад , 28. август 2017. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић присуствовао је у недељу 27. августа 2017. године у селу Стричићима код Бања Луке централној манифестацији 52. „Кочићевог збора“ која је почела служењем парастоса Петру Кочићу на Клисини и полагањем венаца на споменик за 44 погинула борца Војске Републике Српске у протеклом рату.

Венце су поред секретара Бјелића положили и председник Републике Српске Милорад Додик, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило као и представници делегације Народне скупштине Републике Српске коју је предводио потпредседник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, начелници градских одељења и други.

Потом је као део програма одржан и пригодан културно-уметнички програм у Кочићеву част, а одржана је и промоција дела добитника Kочићеве награде Коље Мићевића, те награде Змијањче, чији је овогодишњи добитник ученица осмог разреда из Брезичана код Приједора.

Последњег дана „Кочићевог збора“, једног од највећих манифестација у Републици Српској посвећеног књижевнику, политичару и великом родољубу Петру Кочићу, завршној свечаности присуствовало је и преко 500 Краjишника из Аутономне покрајине Војводине који су организовано дошли да посете своје родне крајеве и вековна огњишта која су у протеклом рату силом прилика морали да напусте.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs