Вести


Секретар Бјелић у дводневној посети италијанској покрајини Трентино

Нови Сад , 23. март 2018.
-A A +AСекретар Бјелић у дводневној посети италијанској покрајини Трентино.

Нови Сад , 23. март 2018. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић састао се данас у одвојеним посетама у италијанском граду Тренто са председником Регионалног већа покрајине Трентино, Бруном Доригатијем и секретаром задуженим за економију, трговину и занатство, Алесандром Оливијем са којима је разговарао о могућностима сарадње у областима привреде, инвестиционих пројеката као и повезивању Универзитета.

Саговорници су оценили да постоје чврсти темељи и могућности за продубљивање сарадње и повезивање пословних субјеката у бројним областима.

Током састанака са високим представницима ове италијанске покрајине, истакнуто је да ће се заједничким напорима чинити све како би се омогућио што већи број пратнерстава и успоставило што слободније тржиште имеђу две покрајине.

За корак у овој сарадњи предложено је повезивање Развојне агенције Војводине, и италијанске Развојне агенције „Trentino Suluppo“ у циљу лакшег привлачења директних инвеститора и повећања запослености.

Секретар Бијелић је указао на политичке и економске прилике покрајине Војводине подсетивши да је Војводина мултикултурална средина, са изузетним привредним потенцијалима, те да је основни циљ Покрајинске владе убрзани развој и привлачење инвестиција.

Како је даље навео, Војводина бележи позитиван привредни раст и отвореност за добре међународне односе.

Он је подсетио да је Војводина већ потписала економске споразуме са неколико италијанских регија, првенствено Ломбардијом, те изразио наду да ће се једнако успешна сарадња остварити и са покрајином Трентино.

Састанку су присуствовали представници компаније „Ghezzi“ која послује у области металске индустрије. Компанија „Ghezzi“ је заинтересована да инвестира на подручју покрајине Војводине са чијим привредним субјектима, како је речено, већ дуги низ година успешно сарађују.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs