Вести


Секретар Бјелић у Пландишту разговарао о могућностима изградње биогасне електране

Нови Сад , 27. септембар 2016.
-A A +AСекретар Бјелић у Пландишту разговарао о могућностима изградње биогасне електране.

Нови Сад , 27. септембар 2016. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић разговарао је у Пландишту са представницима ове општине, данског предузећа „Бигадан“ и хрватске компаније „Виндија Вараждин“ о могућностима за изградњу биогасне електране на подручју ове општине.

Истичући да је један од приоритета Покрајинске владе равномеран развој у Војводини, покрајински секретар Бјелић је овом приликом нагласио да општина Пландиште припада групи неразвијених општина, те да је покрајина спремна да буде посредник како би заинтересоване стране постигле договор.

“Наш интерес је да подржимо сваку иницијативу за улагање и економско оснаживање општина, посебно када је реч о неразвијеним општинама. Наравно да су Пландиште, Опово, Сечањ - цело ово подручје веома интересантно са аспекта инвестиција, односно повећања животног стандарда и ми ћемо настојати да овде усмеравамо инвеститоре. И на једној и на другој страни постоји економски интерес, само је питање да се, у наредном периоду, дефинишу односи и да се наравно потпишу одређени уговори”, рекао је секретар Огњен Бјелић.

Данска фирма "Бигадан" која је до сада изградила 45 биоелектрана у 15 земаља света и власник је 10 биоелектрана, заинтересована је да на овом терену изгради још једну биоелектрану која би из погона “Виндије Вараждин” користила отпад из индустрије меса и са фарми, као најквалитетнији енергетски извор биогасног постројења, те је овај састанак имао за циљ да пружи помоћ у могућој сарадњи двеју компанија.

Фирме "Виндија" и "Бигадан" наћи ће се ускоро на још једном састанку, на којем би требало конкретније да се разговара о пројекту од заједничког интереса, уз сву помоћ коју су обећали општина и покрајина.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs