Вести


Секретар Вулетић уручио пакете за запослене у установама социјалне заштите

Нови Сад , 15. мај 2020.
-A A +AСекретар Вулетић уручио пакете за запослене у установама социјалне заштите.

Нови Сад , 15. мај 2020. .

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је данас пакете помоћи за запослене у установама социјалне заштите. Покрајинска влада је, наиме, на седници одржаној 6. маја, донела одлуку о додели 1670 пакета помоћи за запослене са нижим зарадама и запослене ангажоване у карантин-сменама.

Узимајући у обзир да у установама социјалне заштите и даље постоји забрана посета тј. уласка трећих лица, Вулетић је пакете уручио у Клубу за стара и одрасла лица у Новом Саду. Овом поделом обухваћене су установе са територије Града Новог Сада, Геронтолошки центар „Нови Сад“, Дом за децу и омладину „Ветерник“ и Дечје село у Сремској Каменици.

Покрајински секретар је овом приликом рекао да је систем социјалне заштите у Војводини велик, са више од 11.300 људи, корисника и запослених како у домовима чији је оснивач Покрајинска влада, тако и у 55 приватних домова.

„У тако великом систему успели смо да сачувамо све људе“, рекао је Вулетић и додао да су била четири појединачна случаја вируса корона у свим установама.

Према његовим речима, два корисника код којих је регистрован вирус су добро, сада су већ други пут негативни на тесту, а две запослене су биле без симптома.

Због одговорности свих запослених у систему, а пре свега оних који су у седам установа „живели“ са корисницима, Покрајинска влада је одлучила да награди њихов труд и ангажман.

Додели пакета присуствовали су директори установа са територије Града.


Извор: ПС за социјалну политику,демографију и равноправност полова

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs