Вести


Секретар Милошевић поздравио студенте Универзитета у Новом Саду, волонтере ЕYOF 2019.

Нови Сад , 01. фебруар 2019.
-A A +AСекретар Милошевић поздравио студенте Универзитета у Новом Саду, волонтере ЕYOF 2019. .

Нови Сад , 01. фебруар 2019. .

Поводом одржавања Европског омладинског олимпијског фестивала – EYOF 2019. у Сарајеву и Источном Сарајеву, од 9. до 16. фебруара 2019. године, у Ректорату Универзитета у Новом Саду, данас је приређен свечани пријем студената Универзитета у Новом Саду, који ће као волонтери учествовати на овом великом, спортском, олимпијском такмичењу за младе између 14 и 18 година.

Студенте волонтере поздравио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, који је истакао важност повезивања младих људи региона и спортског догађаја, који, из угла политике носи поруку мира и регионалне стабилности, док из угла студената представља поруку љубави и радости, што се другима чини радост.

„Врло је важна порука коју шаљу млади људи,она је ванвременска и није ограђена ни простором, ни царинама, ни квотама. Љубав је универзална, повезује младе људе и шаље снажну поруку да је политика пријатељства, солидарности и добросуседства, увек добродошла“, рекао је секретар Милошевић.

Сарадњу Универзитета у Новом Саду и EYOF-а, секретар Милошевић препознао је као битан корак у приближавању академских заједница: града престонице спорта са младим људима из Новог Сада, града младости и културе, јер ,,вољом, жељом и активностима младих волонтера откривају се права лица наших народа и тај пут треба следити у будућности“.

Универзитет у Новом Саду и EYOF 2019. закључили су у првој половини 2018. године Споразум о пословној сарадњи за потребе континуиране реципрочне подршке активностима у вези са успешном припремом организације и одржавања зимског Европског омладинског олимпијског фестивала - EYOF 2019. Презентација у Ректорату Универзитета у Новом Саду, одржана 7. децембра 2018. године.

На основу успостављене сарадње Универзитета са организацијом EYOF 2019, 43 студента Универзитета у Новом Саду учествоваће у реализацији Европског омладинског олимпијског фестивала у Сарајеву и Источном Сарајеву.

У оквиру EYOF-а 2019, млади спортисти ће се такмичити у великом броју зимских спортова, као што су: сноуборд, скијашко трчање, алпско скијање, хокеј на леду, брзо клизање, уметничко клизање, биатлон и карлинг. Такмичења ће бити одржана на више локација у Сарајеву и Источном Сарајеву и њиховој ближој околини, укључујући ски центре на Бјелашници и Јахорини.

Замисао о Европском омладинском олимпијском фестивалу (EYOF) представио је 1990. године Жак Рог, бивши председник Европских олимпијских комитета, с циљем да младим спортистима омогући упознавање са Олимпијским покретом и приближи им олимпијске вредности и идеале: неговање толеранције, поштења, пријатељства, као основних хуманистичких принципа; истовремено развијање свести о здравој конкуренцији, значају и вредностима идеала садржаних у Олимпијској повељи.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs