Вести


Секретар Милошевић посетио Високу школу струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици

Нови Сад , 12. јануар 2021.
-A A +AСекретар Милошевић посетио Високу школу струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици.

Нови Сад , 12. јануар 2021. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић боравио је данас у Суботици, у Високој школи за образовање васпитача и тренера, где је обишао завршне радове прве фазе реконструкције амфитеатра. Осим саме реконструкције, средствима Секретаријата биће финансирана замена прозора, опремање ентеријера амфитеатра, као и набавка аудио-визуелних уређаја за потребе Школе.

„Ми смо потпуно уверени да реализацијом наших циљева заправо остварујемо оно што није политика, него један реалан живот у коме је квалитет студирања нешто што градимо деценијама. Дакле, не политичким мандатима, не трајањем мандата једног секретара или једног директора, него нешто што ће овој школи удахнути живот у будућности”, истакао је секретар Милошевић.

Због пандемије вируса корона, ни у Високој школи за образовање васпитача и тренера у Суботици студената нема у клупама. Тај период запослени су искористили за реконструкцију просторија које ће у будућности постати предшколска установа где ће студенти ићи на праксу.

Амбиција ове школе је стварање бољих услова студирања и нових студијских програма.

„Ја сам секретару на неформалном састанку саопштио да је у току реализација мастер програма и два нова програма која желимо да акредитујемо како би кренула од октобра. Наша амбиција је да прерастемо у академију”, рекао је директор Школе др Славољуб Хилченко.

Школа има четири акредитована студијска програма основних струковних студија, и то за образовање васпитача предшколске деце, тренера, нутрициониста – дијететичара и струковних медицинских сестара.

Образовна делатност се остварује и следећим студијским програмима специјалистичких струковних студија: струковни васпитач за рад са децом са посебним потребама, струковни васпитач за физичко васпитање и струковни васпитач за ликовно васпитањe.

Током четири године постојања конкурса за финансирање развојноистраживачких пројеката високих школа струковних студија са територије АП Војводине, Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност финансирао је шест пројеката Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, са укупно 2,67 милиона динара.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs