Вести


Секретар Милошевић посетио Технолошки факултет

Нови Сад , 05. април 2019.
-A A +A







Секретар Милошевић посетио Технолошки факултет.

Нови Сад , 05. април 2019. .

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, био је данас у радној посети Технолошком факултету и том приликом се упознао са окончаним радовима на унапређењу енергетске ефикасности, као и са функционалним стањем целокупног објекта.
Према речима секретара Милошевића, Технолошки факултет представља једну од најеминентнијих научно-истраживачких институција високог образовања на Универзитету у Новом Саду.

„Овде се очитује оно што је у правом смислу речи и квантитет и квалитет, али и континуитет, а то посебно доказују научноистраживачка делатност. Оно што говори о квалитету научног, а тиме и наставног процеса, заправо говори о квалитету људског потенцијала“ казао је Милошевић.

Говорећи о улагањима у Факултет, Милошевић је нагласио да Секретаријат учествује са више од 80 процената буџетских средстава у функционисање ове институције високог образовања.

„Захваљујући средствима Секретаријата, на четвртом спрату Факултета, где се налазе лабораторије, комплетно је замењена столарија. Такође, у плану је издвајање средстава за ревитализацију студентских просторија и дигитализацију студентске службе“, рекао је секретар Милошевић и додао да ће Секретаријат свесрдно подржати и организацију научне конференције студената Технолошког факултета, као и обележавање јубилеја – 60 година од оснивања Технолошког факултета у Новом Саду.

Декан Факултета проф. др Биљана Пајин је нагласила да се сарадња са Секретаријатом огледа и кроз подршку пројектима који се реализују на Факултету, а без којих би било тешко остварити сјајне научне идеје, јер су истраживања увек доста скупа.

„Технолошки факултет образује студенте у различитим областима, од прехрамбеног, фармацеутског и хемијског инжењерства, преко инжењерства материјала до биотехнологије, а свака ова област заслужује да нађе своје место у научном смислу и у сарадњи са привредом“, рекла је декан Пајин.


Извор: ПС за високо образовање и научноистраживачку делатност

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs