Вести


Секретар Огњен Бјелић посетио општину Сребреница

Нови Сад , 30. март 2018.
-A A +AСекретар Огњен Бјелић посетио општину Сребреница .

Нови Сад , 30. март 2018. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, састао се данас у Сребреници са начелником општине Младеном Грујичићем са којим је разговарао о јачању односа између АП Војводине и општине Сребреница.

Секретар Бјелић борави у узвратној посети Сребреници, чија је делегација недавно посетила АП Војводину, у циљу наставка и продубљивања сарадње која је могућа у бројним областима, посебно у привреднм сектору, области здравства и размени знања из области науке и образовања.

„Намера Србије и свакако АП Војводине је да у складу са нашим могућностима, наставимо са подршком општини Сребреница. Неопходно је одредити приоритете и потребе грађана и деловати практично како би учинили добро за људе који живе у Сребреници, због чега смо данас овде,“ поручио је Бјелић и рекао да је добро и мудро што наступом и деловањем, представници општине Сребреница доказују да не желе да се баве прошлошћу и да гледају визионарски на будућност.

Бјелић и Грујичић су оценили да је од великог значаја сарадња привредних комора Војводине и Српске ради што ефикаснијег повезивања компанија, посебно из области прераде воћа и поврћа и металске индустрије.

На састанку је договорено да ће уз подршку Покрајинске владе, за дом здравља у општини Сребреница бити обезбеђено санитетско возило.

У циљу размене знања у припреми пројеката прекограничне сарадње, два представника општине Сребреница укључена су у четврти циклус специјалистичког Програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, који већ неколико година спроводи Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Председник општине Сребреница изразио је захвалност Покрајинској влади која је показала интерес за њихове потребе и истакао да је свака помоћ и подршка од великог заначаја.

„ Велика ствар је што се представљамо као јединствен народ, јер ако такву поруку заједништва шаљемо у свет, озбиљније ћемо бити схваћени,“ закључио је Грујичић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs