Вести


Секретар Огњен Бјелић у радној посети општини Шид

Шид , 14. октобар 2016.
-A A +AСекретар Огњен Бјелић у радној посети општини Шид.

Шид , 14. октобар 2016. .

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић посетио је данас општину Шид, где је са председником те општине Предрагом Вуковићем одржао радни састанак.
На састанку је размотрена сарадња ресорног Секретаријата и управе ове сремске општине, као и очекивања од локалне самоуправе у наредном периоду, могућностима за економски развој, и планираним пројектима у општини.
Како је рекао секретар Бјелић, циљ посете је упознавање са пројектима и капацитетима општине Шид, а на састанку је предочено да се морају повећати апсорпциони капацитети локалних самоуправа у Војводини као и финансирање из екстерних извора.
Општина Шид има у плану два велика инфраструктурна пројекта, опремање инустријске зоне и водоснабдевање насељених места које немају решено то питање. За индустријску зону која ће се простирати на 120 хектара је урађена пројектно-техничка документација и од јануара следеће године ће се приступити њеном опремању – истакао је секретар Бјелић.
Секретар Бјелић је на састанку рекао да би свака општина требала да има десет пројеката из области образовања, здравства, социјалне заштите, заштите животне средине и руралног развоја где ће ресорни Секретаријат пружити помоћ.
Председник општине Шид Предраг Вуковић се захвалио на подршци коју пружа ресорни секретаријат и изразио уверење да ће општина Шид одговорити на све изазове који су постављени пред ову локалну самоуправу, те да су две стране компаније већ заинтересоване за улагање у ову општину, отварањем погона у будућој индустријској зони. Он је нагласио да општина Шид ради и на прекограничном пројекту “Хитан одговор” који се реализује у сарадњи са дистриктом Брчко, а који се финансира из европских фондова, у оквиру ИПА програма. Учесници у пројекту су и Општина Брод и Град Сремска Митровица.
Циљ овог пројекта је успоставлјање система заједничког деловања у случају елементарних непогода и јачање сарадње и координација између корисника, као и размена искуства, заједничка обука и јачање капацитета сектора уклјучених у процес одбране и спашавања у случају поплава.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs