Вести


Секретар Славиша Грујић одржао радни састанак са ректором новосадског Универзитета проф. др Душаном Николићем

Нови Сад , 21. децембар 2015.
-A A +AСекретар Славиша Грујић одржао радни састанак са ректором новосадског Универзитета проф. др Душаном Николићем.

Нови Сад , 21. децембар 2015. .

Покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић данас је у Ректорату Универзитета у Новом Саду одржао радни састанак са ректором новосадског Универзитета проф. др Душаном Николићем. Тема разговора односила се на подршку у сарадњи и реализацији културних догађаја који афирмишу Универзитет, како у овој средини, тако и шире.

По речима ректора др Николића, у претходном периоду реализовани су бројни културни догађаји, који су се одржавали у павиљону Ректората и који су добар пример како би се активност Универзитета и у том правцу дешавала. Подизање свести о значају културе изузетно је важно за око 50.000 студената, распоређених на 14 факултета новосадског Универзитета. Подсећања ради, недавно је отворена изложба 5. Светског бијенала студентске фотографије, и са правом се може рећи да је Бијенале прерасло у престижну изложбу на којој сваке друге године учествује стотине студената из свих крајева света. Претходно су у Централном холу Ректората биле поставке изложбе, прво о Михајлу Пупину, а потом и о Николи Тесли, да би почетком децембра била отворена изложба "Банатска мала пруга", поводом обележавања године индустријског и техничког наслеђа. Реч је о градитељском наслеђу, на изградњи пруге на релацији Зрењанин - Жомбољ (Радојево). Због свега наведеног, било би добро да се неке од тих поставки изложе и у неким другим просторима, како код нас у Покрајини, тако и шире.

Секретар Славиша Грујић истакао је задовољство, што су како студенти, тако и професори Универзитета, укључени у активан културни живот Универзитета, без обзира на то што Академија уметности у Новом Саду ради добро на афирмацији културних садржаја. Подршка у промоцији културе јесте циљ Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање, који има добру сарадњу са регијом Умбрија у Италији, са Истарском жупанијом и многим другим регионима и у том смислу ћемо се укључити у реализацију пројеката. Заједничка сарадња у афирмацији културе са ових простора јесте нешто што треба да промовише како новосадски Универзитет, тако и Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs