Вести


Секретар Штаткић отворио изложбу Бошка Шеве

Нови Сад , 10. јун 2017.
-A A +AСекретар Штаткић отворио изложбу Бошка Шеве .

Нови Сад , 10. јун 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, професор Мирослав Штаткић, отворио је синоћ у Музеју савремене уметности Војводине изложбу графичког дизајнера Бошка Шеве.
„Задатак дизајнера јесте да има иницијативу и смелост, да себе пронађе у улози покретача и водича, као и да предложи начине и акције који могу покренути свет у правцу остварења глобалног благостања“ цитирао је Штаткић, отварајући изложбу, речи самог аутора које су му, у целокупном опусу, биле идеја водиља.
Упитавши се како стићи до благостања, хармоније, доброте, вере, љубави и разумевања, Штаткић је рекао да је то идеализована слика света, која постоји само код сањара, код уметника-визионара, какав је и Бошко Шево, и која их, заправо, и чини изузетним.
Покрајински секретар је подсетио и да је имао привилегију да изблиза прати узвишења Шевиног стваралачког опуса и додао да је Шево, користећи фундаментални графички знаковни језик, оставио заиста упечатљив и препознатљив траг у нашој уметности.
Шево, иначе вишегодишњи професор Академије уметности у Новом Саду, је у четири целине - Знакови, Бројеви, Логотипи и Изреке – изложио ретроспективу свог рада од 70-их година прошлог века, до одласка у пензију.
Изложба Бошка Шеве у Музеју савремене уметности Војводине биће отворена до 29. јуна.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs