Вести


Славиша Грујић отворио 7. Војвођански фестивал класичне гитаре

Нови Сад , 12. април 2013.
-A A +AСлавиша Грујић отворио 7. Војвођански фестивал класичне гитаре.

Нови Сад , 12. април 2013. .

Нови Сад, 12. април 2013.- Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић отворио је синоћ у Градској кући у Новом Саду 7. Војвођански фестивал класичне гитаре.
На овогодишњем фестивалу учествују уметници из 21 земље. "Wорлд Гуитар Цомпетитион" - такмичење у свирању класичне гитаре, јединствено је у свету, јер има 350.000 посета на сајту, док је такмичење за ученике "Јован Јовичић" једно је од најмасовнијих у Европи. Захваљујући подршци Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање, Градске управе за културу Новог Сада и бројних других покровитеља, овај фестивал из године у годину добија све шири значај.

У име Владе АП Војводине и у име Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање учеснике, госте и домаћине поздравио је Славиша Грујић, који је нагласио да му је част да се оваква манифестација подржи и настави да се одржава.


"Овај догађај је за нас веома важан, јер је по свом садржају и програму у Војводину довео бројне учеснике из толико земаља и као манифестација је опстао на нашем културном небу," рекао је Грујић. "Култура мора да живи и, уколико не подржимо Војвођански фестивал класичне гитаре, онда се ми не бисмо могли похвалити да културу препознајемо и да је помажемо. Јасно је да значај овог фестивала није само наша Покрајина, већ и сви учесници са разних страна света, који ће током наредних дана упознати и овај град и наше људе. Добро је што се он одржава, такорећи, паралелно са Београдским фестивалом игре који ће ускоро доћи и у Нови Сад, уочи одржавања НОМУС-а и пред одржавање Стеријиног позорја, које почиње следећег месеца. Овде је стварност мало другачија, јер је у питању музика, а она је уметност звука и доживљавамо је на посебан начин. Зато свима вама желим добар угођај и посебан доживљај током наредних дана одржавања Војвођанског фестивала класичне гитаре," рекао је на крају излагања секретар Грујић.


Главни догађај овогодишњег фестивала је гостовање Едина Карамазова и Никите Косхкина. Током синоћне вечери наступили су Дуо гитара из Црне Горе и Вукашин Мишковић трио (гитара, флаута, кларинет).

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs