Вести


Славиша Грујић посетио Галерију Милана Коњовића и изложбу Подунавских Шваба

Нови Сад , 18. септембар 2012.
-A A +AСлавиша Грујић посетио Галерију Милана Коњовића и изложбу Подунавских Шваба.

Нови Сад , 18. септембар 2012. .

Нови Сад/Сомбор, 18.септембар 2012. године - Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић данас је посетио Сомбор, где је обишао поставку изложбе фотографија Подунавских Шваба и Галерију Милана Коњовића.
Изложба фотографија посвећена животу Подунавских Шваба постављена је у сомборској библиотеци, како би била доступна свима, од ђака до грађана Сомбора са темом живота Немаца са Хрватима,Мађарима и Србима.
Славиша Грујић овом приликом је рекао да посматрајући ову поставку можемо да закључимо да и она приказује Војводину онакву,каква она и јесте, а то је њена различитост,односно, сличност. Сматрам да у људима нема толико те различитости, колико сличности наметнуте начином живота, обичајима, етнологијом и све то се и данас види и зато је наше богатство велико.

Директор Галерије Милана Коњовића Петер Мраковић информисао је ресорног секретара о активностима Галерије и упознао га са даљим плановима за рад, које се односе на нове поставке и промоције највећег војвођанског сликара, који и јесте наш уметнички бренд. Са тим у вези Мраковић је прецизирао да збирка има 1084 слике, од којих је један део био прошле године и репрезентован на његовој промоцији у Паризу.
Потпредседник Владе Славиша Грујић истакао је да ће Покрајинска влада и даље помагати промоцију нашег сликара Милана Коњовића, чиме се уједно промовише и Војводина.Не сме се дозволити да његови радови буду промовисани само овде, већ се он мора видети и изван наших граница, јер ми имамо десет великих имена које не смемо заборавити и запустити, а међу ниима је и Милан Коњовић.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs