Вести


Славиша Грујић посетио општину Вршац

Нови Сад , 27. септембар 2012.
-A A +AСлавиша Грујић посетио општину Вршац.

Нови Сад , 27. септембар 2012. .

Нови Сад/Вршац, 27. септембар 2012 године - Вршац је једна од војвођанских општина, који је у последњих десет година, захваљујући ангажовању и раду локалне самоуправе видно искочио у области културе и инфраструктуре-закључио је након данашњих састанака у Општини Вршац потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић.
Током данашње посете ресорни секретар разговарао је са председником општине Вршац Чедомиром Живковићем, након чега је обишао Градски музеј и Конкордију где је разговарао са директорком Аницом Медаковић. После тога Славиша Грујић посетио јеТВ Банат и ТВ Лав.

Градоначелник Вршца Чедомир Живковић информисао је секретара Грујића да је Вршац ретка општина у Војводини, која је највише средстава за низ пројеката у општини добила средства из европских фондова. Само за обнову Конкордије донирано је милион евра, да би она данас постала Регионални центар за очување културне баштине Баната, како Срба тако и Румуна. Живковић је нагласио да и поред тога што је пуно уложено, треба још средстава за завршетак радова на Вршачкој кули, као и подршка опремању Конкордије и разним манифестацијама као што је Вршачка позоришна јесен,фестивал фолклора и Грожђенбал.

По речима Славише Грујића сваки добар и квалитетан пројекат треба подржати, у складу са финансијским могућностима, које постоје у покрајинском буџету. Вршачка кула и Конкордија то и јесу, јер поред културно историјског значаја оне представљају бренд Вршца, а самим тим и Војводине и Србије, са чиме треба да изађемо и у иностранство. Обилазаћи локалне медије ТВ Банат и ТВ Лав, секретар Грујић упознао се начином рада ових медијских кућа, које као што је то ТВ Банат емитују програм на српском, румунском и једном недељно на чешком језику.

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs