Вести


Славиша Грујић разговарао са делегацијом Мисије ОЕБС-а у Србији за медије

Нови Сад , 04. април 2014.
-A A +AСлавиша Грујић разговарао са делегацијом Мисије ОЕБС-а у Србији за медије.

Нови Сад , 04. април 2014. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић данас је у Влади Војводине разговарао са новопостављеном шефицом Мисије ОЕБС-а за медије Горданом Јанковић и саветницом у области медија Мисије ОЕБС-а у Србији Љиљаном Бреберином.

Ресорни секретар упознао је саговорнице о стању у војвођанским медијима, који имају своје специфичности због Војводине као регије у којој су у службеној употреби шест језика националних заједница, у којој живе припадници 26 нација. Због ове специфичности, и медијска слика у односу на друге регионе је различита, јер се истовремено морају поштовати закон о информисању, те закони о националним заједицама и о локалној самоуправи. Према речима секретара Грујића, Радио телевизија Војводине емитује програм на десет језика, где се на транспарентан начин види та посебност, а вишејезичних медија, било да су електронски или штампани, постоји у свакој локалној самоуправи. Овом приликом, потпредседник Грујић упознао је делегацију ОЕБС-а и са ситуацијом у листу „Дневник”.

Потпредседник Владе Војводине Славиша Грујић информисао је представице ОЕБС-а о предстојећој великој регионалној међународној конференцији о регионалним јавним сервисима у Југоисточној Европи, која ће се 25. априла одржати у Скупштини АП Војводине. Конференцију организује Независно друштво новинара Војводине у сарадњи са Институтом европских региона (ИРЕ), са циљем да се истакне неколико тема. Са једне стране то је промоција сарадње медија у Југоисточној Европи, а са друге стране теме ће бити стручне и односиће се на архивирање и дигитализацију медија, која ускоро треба да буде завршена.

У самом закључку, делегација Мисије ОЕБС-а у Србији изразила је задовољство и спремност да помогне у решавању спорних приватизација појединих медијских кућа, као и спремност за сарадњу у организацији и одржавању регионалних медијских конференција, које ће допринети размени искуства, знања и праксе.


Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs