Вести


Славиша Грујић разговарао са делегацијом Скупштине европских региона

Нови Сад , 24. април 2014.
-A A +AСлавиша Грујић разговарао са делегацијом Скупштине европских региона.

Нови Сад , 24. април 2014. .

Потпредседник Владе АП Војводине и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић, разговарао је са Антониом Бускардинијем (Antonio Buscardini), сарадником за комуникацију и медије Скупштине европских региона (АЕР) и Тиеријем Пероусеом (Thierry Peruse) из УНИЦАП телевизије у Бриселу, сарадником АЕР-а.

Уочи одржавања међународне конференције “Регионални медији у Југоисточној Европи“, потпредседник Грујић је изразио задовољство што су учесници тог догађаја бројни стручњаци у области медија из наше земље, региона и Европе. Секретар Грујић је посебно нагласио да је конференција уједно и прилика за промовисање војвођанских медија, али и Војводине као регије, са свим специфичностима. Он је упознао госте са податком да у покрајини Војводини живи 26 нација, да је у службеној употреби шест језика, као и да покрајински јавни сервис - Радио-телевизија Војводине, емитује програм на десет језика националних заједница. "Зато је ова конференција истовремено и промоција мултикултуралности и мултиконфесионалности на овим просторима, али и порука да смо спремни и отворени за сваку међурегионалну сарадњу", навео је потпредседник Грујић.

Антонио Бускардини је у разговору са потпредседником Грујићем истакао значај одржавања стручних конференција, где су јасно дефинисане теме, панели и закључци састанака.

На састанку у Влади Војводине, разговарано је и о учешћу Војводине на седници Скупштине европских региона, те о међурегионалној сарадњи у области медија, са акцентом на то да Влада Војводине, преко Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање напише политички извештај о регионалном развоју, односно Војводина буде његов носилац међу осам до петнаест регија.


Извор: Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs