Вести


Славиша Грујић уручио награду “Медијакулт” новинарки Сташи Јамушаков

Нови Сад , 20. новембар 2015.
-A A +AСлавиша Грујић уручио награду “Медијакулт” новинарки Сташи Јамушаков.

Нови Сад , 20. новембар 2015. .

У Заводу за културу Војводине данас је одржана свечаност поводом доделе награде “Медијакулт“, коју је ауторки најбоље ТВ емисије Сташи Јамушаков уручио покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић. Награда је додељена на основу одлуке жирија, којим је председавао Карољ Вичек, где је у избору од 15 документарних филмова, изабрана ова која је допринела интеркултуралној комуникацији у Војводини, за пројекцију ТВ емисије „Прашко квадријенале“ из циклуса „Плави круг.
Уручујући награду, секретар Славиша Грујић је рекао да је дивно када се једна новинарска награда додељује због доприноса у култури, култури које данас у медијима нема у толиком обиму у којем би требало да је буде. “Сташа Јамушаков је успела ову награду за допринос интеркултуралности у Војводини да добије на основу ТВ емисије о “Прашком квадријеналу”, као аутор афирмисан и професионалан у раду, апострофирајући културу и културне садржаје, који се код нас дешавају, што је за сваку похвалу и подршку” рекао је секретар Грујић и образложио да “то даје позитиван пример у афирмацији младих људи“.
„Осим тога, данас и Радио-телевизија Војводине након дужег времена реализује и ускоро емитује две телевизијске драме и то је само једна добра порука да треба што више простора остављати за емисије из културе и на тај начин се борити против свега што није култура” рекао је на крају излагања секретар Грујић.
Добитница Сташа Јамушаков се захвалила на награди “Медијакулт”, нагласивши да је, након 18 година рада на Радио телевизији Војводине, награда дошла као поклон за пунолетство. „Моја ауторска емисија“, истакла је Јамушаков, „посвећена је “Прашком квадријеналу” и то је заправо сценска уметност, која је овог пута урађена са једном посебном енергијом, јер је наша држава била победница у том културолошком дијалогу, а учествовало је 78 земаља. Као и свака ТВ емисија, и ова је део тимског рада, у којој захвалност дугујем и својим колегама, где на крају могу само да кажем да “уметност не сме бити херметична и елитистичка”, јер она живи, ствара се и сваки догађај је наша дужност да га приближимо публици.“


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу и јавно информисање

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs