Вести


Спомен плоча Јосипу Лорбеку у Студију М

Нови Сад , 09. фебруар 2017.
-A A +AСпомен плоча Јосипу Лорбеку у Студију М.

Нови Сад , 09. фебруар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић и његов заменик Небојша Кузмановић присуствовали су синоћ у холу „Студија М“ Радио Новог Сада откривању спомен – плоче словеначком композитору и диригенту Јосипу Лорбеку - Пепију.

„Овим чином одајемо почаст једном од највећих музичких стваралаца из наше куће, који је за живота ширио мултикултуралност и доброту, кроз ноте и мелодију, што ће сасвим извесно претрајати и кроз време које долази“, рекао је поздрављајући присутне генерални директор РТВ Миодраг Копривица.

Лорбек је практично цео радни век провео управо у Студију М, једном од најзначајнијих средишта музичких збивања у бившој Југославији. Његов богати опус чини преко хиљаду композиција, а његова музика обележила је и низ радио драма које су, некада, неговале све наше радио станице.

О Лорбековом животу и делу говорио је и амбасадор Словеније у нашој земљи Владимир Гаспарич, а после откривања спомен-плоче у Студију М, у Српском народном позоришту је одржана свечана академија посвећена 20. годишњици постојања и рада Друштва Словенаца „Кредарица“.


Извор: ПС за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs