Вести


Студијска посета немачкој покрајини Баден-Виртемберг

Нови Сад , 09. фебруар 2017.
-A A +AСтудијска посета немачкој покрајини Баден-Виртемберг.

Нови Сад , 09. фебруар 2017. .

Делегација Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, на челу са покрајинским секретаром мр Вуком Радојевићем, налази се у тродневној студијској посети Баден- Виртембергу, Савезна Република Немачка.

Другог дана посете, делегација Секретаријата је имала низ састанака. Уприличен је пријем у седишту Штутгартског округа, најзначајнијег дела савезне државе Баден - Виртемберг, која је и сама једна од најразвијенијих регија не само у СР Немачкој, него и у Европској унији. Том приликом, делегацији Секретаријата обратили су се председник Владе Штутгартског округа Волфганг Рајмер и директор Канцеларије за пољопривреду и рурални развој др Курт Мецгер.

Након поздравних говора домаћина и презентације рада саветодавних служби Баден - Виртемберга, као и пољопривредних одлика и потенцијала регије, одржан је радни састанак, на коме су разматрани модалитети унапређења сарадње у области пољопривреде између АП Војводине и Баден - Виртемберга, као и примена ефикаснијих метода у циљу бољег коришћења потенцијала, који за циљ имају формирање заједничких пројеката размене знања, искустава и поспешивања привредних веза између две регије.

У наставку програма, делегација Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство ће посетити Парламент савезне државе Баден - Виртемберг, где ће бити уприличени састанци са посланицима и председником Парламентарног одбора за пољопривреду Баден – Виртемберга. Такође, чланови делегације ће присуствовати делу седнице Парламента савезне државе Баден - Виртемберг.

Поред представника Покрајинског секретаријата за пољопривреду, део делегације су и представници Покрајинског фонда за развој пољопривреде, Задружног савеза Војводине, пољопривредних станица и пољопривредних стручних служби из Новог Сада, Сремске Митровице, Врбаса и Панчева.


Извор: ПС за пољопривреду, водопривреду и шумарство

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs