Вести


Субвенције за отварање нових радних места у предузећу „Div Trades““ у Бачкој Паланци

Бачка Паланка , 24. септембар 2013.
-A A +AСубвенције за отварање нових радних места у предузећу „Div Trades““ у Бачкој Паланци.

Бачка Паланка , 24. септембар 2013. .

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић је уручио данас Одлуку о додели субвенције предузећу доо „Div Trades“ у Бачкој Паланци, чиме ће бити омогућено отварање 55 нових радних места. Реч је о предузећу које послује од 1996. године, а бави се производњом амбалаже од полипропиленске тканине као што су контејнерске вреће, које имају примену у бројним индустријским гранама.

„Очување постојећих и отварање нових радних места је апсолутни приоритет покрајинске администрације“, истакао је председник Пајтић у Бачкој Паланци. Он је подсетио да је у последњихих шест година, само преко програма запошљавања Покрајинског секретаријата за рад, запослено 30.094 лица у Војводини, што је око 5.000 запослених у просеку годишње.

„Ми смо уложили 7,2 милиона динара у фабрику „Div Trades“ у Бачкој Паланци зато што је две трећине њеног програма извозно орјентисано, зато што запошљава велики број људи и због чињенице да се бави производњом. Захваљујући овим средствима биће запослено 55 људи, и ми ћемо и убудуће давати подршку свакој компанији и сваком појединцу, који има идеје и енергију, запошљава нове раднике и извози своје производе“, подвукао је покрајински премијер овом приликом.

Уручивши уговор о додели субвенција за отварање 55 нових радних места директору „Div Trades“ Зорану Кнежевићу, председник Пајтић је истакао и чињеницу да овај уговор има тежину једне нове фабрике средње величине, колико је уобичајено да оне у просеку запошљавају.

Свечаности је присуствовао и Мирослав Васин покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова, који је нагласио да је наша покрајина најрационалнија у оваквим субвенцијама које се примењују у земљи, а што износи око 130.000 динара по једном радном месту. У последње четири године, у Бачкој Паланци је путем субвенција запослено 1.022 лица.

Власник и директор „Div Trades“, изразио је задовољство што су ова средства усмерена у производњу којом се бави, и изнео уверење да ће на овај начин бити знатно увећан капацитет фабрике, која важи за лидера у производњи полипропиленских big-bаgс на Балкану. Годишња производња у овом предузећу је 1.200.000 врећа годишње, а са данашњим подстицајем очекивања су да ускоро достигне 1.500.000 овог производа.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs