Вести


Суботички фестивал позоришта за децу одавно превазишао границе Србије

Нови Сад , 19. јун 2017.
-A A +AСуботички фестивал позоришта за децу одавно превазишао границе Србије.

Нови Сад , 19. јун 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и подсекретар Зоран Лазин разговарали су данас са директором Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици Слободаном Марковићем. На недавном 30. међународном позоришном фестивалу „Валиска“, у граду Ломжи у Пољској, Марковићу је уручено високо признање за заслуге у ширењу пољске културе у свету.

Честитајући Марковићу на признању које додељује пољско министарство културе, Штаткић је рекао да је Пољска, посебно када је реч о луткарском позоришту европски културни гигант, што се може рећи и када су у питању музика и ликовна култура. Он се осврнуо и на суботички фестивал позоришта за децу, оценивши да је реч о манифестацији која је по значају одавно прешла границе Србије.

„Због тога овај фестивал свакако заслужује да буде на листи приоритета када је реч подршци нашег Секретаријата и Покрајинске владе“, додао је Штаткић.

Захваливши Штаткићу на честиткама, Марковић је рекао да признање које он добио заправо сматра признањем целокупном суботичком фестивалу.

„Реч је о манифестацији која се у континуитету одржава 24 године и за то време на њој је виђено преко 500 дечијих представа из читавог света. Колико је интересовање за њу, најбоље сведочи податак да се за овогодишње издање пријавило чак 230 представа из 40 земаља, укључујући и Аустралију. После селекције, одлучено је да од 24. до 30. септембра када ће фестивал бити одржан, буде изведено њих 16“, закључио је Марковић.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs