Вести


Сaопштење Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине

Нови Сад , 27. мај 2014.
-A A +AСaопштење Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине.

Нови Сад , 27. мај 2014. .

На иницијативу Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине и уз помоћ и подршку Управе за ветерину Министарства пољопривреде Републике Србије, покренут је поступак за омогућавање извоза пелета и брикета од аграрне и дрвне биомасе у земље Европске уније.
Како је нагласила покрајинска секретарка за енергетику и минералне сировине, Наташа Павићевић Бајић, извоз овог производа је у првој фази неминован, како би се омогућио опстанак и развој ове привредне гране. Агропелет је неопходно представити и приближити свим менаџерима и директорима буџетских установа, у првом реду топлана, јер од овог ресурса могуће је обезбедити и до 50 одсто енергије.
Коришћењем агропелета из домаћег ресурса у наредних неколико година омогућиће се оживљавање ове индустријске гране, чиме ће се обезбедити и стварање енергетски стабилног региона, пријемчивог и за страна улагања.
Као резултат поднетог захтева од стране Покрајинског секретаријата за енергетику и минералне сировине и Управе за ветерину Министарства пољопривреде Републике Србије, 9. априла 2014. године, Европска комисија донела је Уредбу, на основу које се нашој земљи омогућава извоз агропелета у земље чланице ЕУ.


Извор: ПС за енергетику и минералне сировине

Преузмите документа:

Microsoft Office document icon Текст Уредбе

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs