Вести


Тенор Хон Ли од јесени у операма Српског народног позоришта

Нови Сад , 09. фебруар 2017.
-A A +AТенор Хон Ли од јесени у операма Српског народног позоришта.

Нови Сад , 09. фебруар 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић разговарао је данас са прослављеним светским тенором из Јужне Кореје Хоном Лијем, који је спраман да у неколико оперских изведби наступи и на сцени Српског народног позоришта.

Најпознатији корејски уметник је пре неколико година био гост Народног позоришта у Београду, наступајући у аријама из популарних опера Ђузепеа Вердија, Ђакома Пучинија, Жоржа Бизеа, Жила Маснеа, Пјетра Маскањија и Руђера Леонкавала.

По речима секретара Штаткића, за Нови Сад и Српско народно позориште је част да буду домаћини једном од највећих светских тенора.

„С обзиром да сте пре неколико година били почасни гост Народног позоришта у Београду, а само једном код нас и то у „Трубадуру“, жеља нам је да од краја октобра ове године, када ће репертоар за наредну сезону сезону СНП бити дефинисан, будете на сцени у неколико опера“, рекао је Штаткић.

Хон Ли је захвалио на позиву и потврдио да је спреман да наступи у операма као што су „Травијата“, „Кавалерија рустикана“, „Пајаци“, „Кармен“ и неке друге, које буду на репертоару, уз напомену да носи лепа искуства из Београда, која су се чула и по свету.

Ли је нагласио да га архитектура СНП подсећа на сцену „Метрополитана“, јер има добру акустику и сцену, што је за оперска извођења од кључне важности.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs