Вести


Тепић: Четири деценије спортске историје радника Војводине обавезују општине домаћине на врхунске услове и организацију

Србобран , 05. јун 2015.
-A A +AТепић: Четири деценије спортске историје радника Војводине обавезују општине домаћине на врхунске услове и организацију.

Србобран , 05. јун 2015. .

Спортска олимпијада радника Војводине – СОРВ, већ 40 година доприноси развоју физичке активности и спорта уопште у Војводини. Податак да је ова манифестација до ове јубиларне едиције окупила готово милион радника говори о њеном значају, традицији и сада већ спортској историји Војводине. Овогодишњи домаћин – Општина Србобран, имала је пред собом изузетне обавезе и задатке за испуњење свих неопходних спортских, такмичарских, безбедносних и смештајних услова, у чему јој је у међуолимпијском трогодишњем циклусу континуирано помагао Покрајински секретаријат за спорт и омладину као покровитељ манифестације.

Како налажу правила Олимпијског комитета Спорта за све Војводине у Србобрану је данас обављено жребање за завршна такмичења, а представљени су и кандидати за домаћина следећег СОРВ-а, и то општина Сента, Општине Бечеј и Нови Бечеј у заједништву, као и Општине Жабаљ и Темерин које су такође поднеле заједничку кандидатуру.

Овом догађају присуствовала је и покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић која је истакла да је Спортска олимпијада радника Војводине, не само такмичење, већ и начин да војвођански радници кроз спорт, рекреацију и старање превасходно о свом здрављу додано упознају, друже и промовишу средине из којих долазе.

„Главни циљ свих десет одржаних радничких Олимпијада, па и ове једанаесте у Србобрану, јесте да се што већи број људи укључи у организоване спортске активности широм Војводине. Сама такмичења која се одржавају нису приоритет, него су пут ка очувању здравља, подизању радних способности и што садржајнијем коришћењу слободног времена кроз активан одмор. Као и кроз историју, некада Извршно веће, а данас Покрајинска влада, а нарочито Покрајински секретаријат за спорт и омладину улагали су у инфраструктуру како претходних домаћина, тако и овогодишњег – Општине Србобран.

Низом улагања у Општину Србобран, и то не само инфраструктурних, као што су санација, адаптација и изградња, него и у разне програмске активности овдашњих клубова и организација, помогли смо у стварању оптималних услова за ову манифестацију, али и за све клинце, спортисте и рекреативце из Општине Србобран који ће ту остати да живе и после ове Радничке олимпијаде и којима ће трајно остати бројни терени који смо у међувремену изградили и опремили у сусрет овој највећој радничкој спортској манифестацији у Војводини", истакла је Тепић.

Поред Србобрана коме је статус домаћина СОРВ-а припао по други пут, Спортска олимпијада радника Војводине одржавала се и у Новом Саду, Панчеву, Сремској Митровици, Врбасу, Кикинди, Апатину, Бачкој Тополи, Ади и Бачкој Паланци.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs