Вести


Тридесет пет милиона за добровољна ватрогасна друштва у Војводини

Нови Сад , 21. децембар 2019.
-A A +AТридесет пет милиона за добровољна ватрогасна друштва у Војводини.

Нови Сад , 21. децембар 2019. .

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас представницима 88 добровољних ватрогасних друштава у Војводини уговоре вреднe 35 милиона динара за опремање служби за гашење пожара на пољопривредном земљишту у 25 градова и општина.

Бесповратна средства за ту намену први пут су ове године додељена на конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, чију реализацију је омогућио нови Закон о добровољном ватрогаству.

„После готово три деценије Покрајинска влада је обезбедила средства за рад добровољних ватрогасних друштава. То је и плод наше добре сарадње са Министарством унутрашњих послова и Сектором за ванредне ситуације, јер смо заједнички препознали потребу да се помогне овим друштвима“, казао је Милићевић.

Он је додао да је Покрајинска влада ове године обезбедила новац и за реконструкцију објекта Ватрогасно-спасилачке јединице у Беочину, а кроз ИПА прекогранични програм Хрватска–Србија, у оквиру пројекта „Ембер“, обновљена је и опрема за спасавање и заштиту у ванредним ситуацијама.

„Да је наше трајно опредељење да се сарадња са ватрогасним друштвима настави, говори и чињеница да смо у буџету за 2020. годину планирали средства за ову намену“, рекао је Милићевић честитајући представницима ватрогасних друштава на труду и пожртвовању будући да раде друштвено значајан и одговоран посао.

Према подацима Ватрогасног савеза Војводине, на територији Покрајине регистровано је више од 220 добровољних ватрогасних друштава са око 10.000 ватрогасаца који су обучени за сваки вид пружања помоћи у ванредним ситуацијама.

Поред набавке опреме, на конкурсу су подржани и програми који треба да допринесу подизању свести грађана о значају активности добровољних ватрогасних друштава, подизању нивоа знања и вештина припадника тих друштава, те популаризацији добровољног ватрогаства.

У име Покрајинског секретаријата за пољопривреду присутне је поздравио помоћник секретара Владислав Крсмановић, а свечаности су присуствовали представници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова и Јужнобачког округа, ватрогасних савеза Србије и Војводине, као и удружења добровољних ватрогасаца.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs