Вести


Уговор о сарадњи Покрајинског секретаријата за пољопривреду и РТВ-а

Нови Сад , 27. новембар 2017.
-A A +AУговор о сарадњи Покрајинског секретаријата за пољопривреду и РТВ-а.

Нови Сад , 27. новембар 2017. .

Уговором о сарадњи, који су данас потписали покрајински секретар за пољопривреду,водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић и генерални директор Радио-телевизије Војводине др Миодраг Копривица, ресорни секретаријат је подржао даље емитовање на РТВ-у серијала „Зелена прогноза“, који пољопривредним произвођачима свакодневно пружа информације о тренутном стању на пољима Војводине.

Мр Радојевић је истакао да је циљ овог пројекта, који се реализује у сарадњи Секретаријата и РТВ-а, боља информисаност пољопривредника широм Војводине, како би благовремено и ефикасно заштитили своје усеве. Он је указао да концепт подразумева да се путем свакодневног емитовања ове емисије омогући сталан надзор над биљним производњама, њиховим фазама развоја и штетним организмима, који могу бити лимитирајући фактор у остваривању високих и квалитетних приноса.

„Систем Прогнозно извештајне службе заштите биља Војводине, коју финансира Покрајински секретаријат за пољопривреду доприноси одговорном одређивању оптималних агротехничких мера, избору најприноснијих сорти и хибрида као и система и начина наводњавања. ПИС свакодневно прати стање на пољима, располаже тачним и правовременим информацијама о појави болести и штеточина, и на крају, тумачењем важних параметара, долази се до биолошких чињеница које могу унапредити заштиту усева и засада“, рекао је Радојевић.

Он је указао и на значајне измене које је Секретаријат половином године, унео у програм рада пољопривредних саветодаваца и Прогнозно извештајне службе. Реч је о томе да сада постоји обавеза координације и пласирања података, тако да информација правовремено заврши код крајњих корисника – пољопривредника“, објаснио је Радојевић и указао да сада постоји и уговорна обавеза да све информације које буду пласиране у „Зеленој прогнози“ на РТВ-у, истовремено пољопривредни саветодавци проследе до пољопривредних произвођача.

Пољопривредници у Војводини имаће могућност да се информишу о стању на терену, пет пута недељно у три термина, 6.20 ујутро, 15.10 у оквиру „Агро дневника“, као и непосредно пред Војвођански дневник у 21.55 сати.

Мр Радојевић и др Копривица истакли су на крају данашњег сусрета да су уверени да ће се ова изузетно корисна сарадња, која доноси „злата вредну“ информацију нашим пољопривредницима, наставити и у 2018. години.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs