Вести


Уметност, музика и култура без граница

Нови Сад , 27. април 2017.
-A A +AУметност, музика и култура без граница.

Нови Сад , 27. април 2017. .

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са продеканом за пословање Академије ликовних уметности Свеучилишта у Загребу професором Томиславом Бунтаком о проширењу сарадње између новосадске и загребачке Академије уметности.
На састанку, ком је присуствовала и професор Маја Јоцков са новосадске Академије, представљене су досадашње активности, које су створиле услове за наставак сарадње.

По речима секретара Штаткића култура, уметност и музика не смеју да имају границе и сарадња је нешто што би требало да се проширује и негује, посебно када су студенти у питању.

„Осим ближег повезивања две сродне Академије, било би добро да се повежу и институције културе обе државе, кроз бројне пројекте“, нагласио је секретар Штаткић и прецизирао да „се то односи на размену изложби, научно-стручне скупове, разне радионице, као и размену стручњака“.

Професор Бунтак представио је секретару Штаткићу ново монографско издање свих загребачких галерија, павиљона и простора,који служе за изложбене поставке и позвао на сарадњу и представљање наше институције културе, као што је Музеј савремене уметности Војводине, Музеј и Архив Војводине и бројне познате галерије, које се налазе у Војводини.

Маја Јоцков је подсетила да су на основу прошлогодишњег споразума између новосадског Универзитета и загребачког Свеучилишта се створили услови и за сарадњу Академија, па је кроз поље развијања ликовне педагогије први пут се представила и наша Академија.

„Студенти четврте године Теодора Ивков и Дејан Костић, као и студент мастер студија Срђан Шаровић су учествовали у том програму“, објаснила је Јоцков и апострофирала да је пре месец дана та сарадња настављена одржавањем семинара у Загребу „афирмисања ликовних и визуелних уметности у гимназијском обарзовању“.


Извор: Саопштење Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs