Вести


Уручена помоћ за најугроженије породице у Малом Иђошу

Нови Сад , 22. децембар 2014.
-A A +AУручена помоћ за најугроженије породице у Малом Иђошу .

Нови Сад , 22. децембар 2014. .

Покрајинскa влада задужила је Дирекцију за робне резерве АП Војводине да, у складу са захтевом Црвеног крста Војводине за помоћ у 11 војвођанских општина где не функционишу народне кухиње, упути помоћ у прехрамбеним и санитарним артиклима у вредности од 14, 8 милиона динара. Помоћ од укупно 5.500 пакета биће упућена организацијама Црвеног крста у општинама: Сечањ, Житиште, Тител, Бач, Мали Иђош, Беочин, Опово, Бела Црква, Нова Црња, Жабаљ и Темерин.

На иницијативу покрајинског посланика др Иштвана Бироа, данас је у Малом Иђошу започела активност на уручивању помоћи социјално угроженим породицама.

„У Мали Иђош је донето 500 пакета, који садрже прехрамбене производе, брашно, шећер, уље, као и сухомеснате производе", изјавила је овом приликом подсекретарка у Покрајинском секретаријату за здравство, социјалну политику и демографију Новка Мојић. У сарадњи са Центром за социјални рад и општинском организацијом Црвеног крста, пакети ће бити подељени угроженим грађанима.

Покрајински посланик др Иштван Биро се захвалио Покрајинској влади што је препознала иницијативу и помогла реализацију ове идеје. „Свакидашње искуство са терена говори да је велика незапосленост и велики број осиромашених породица. Ова помоћ је драгоцена за становнике општине, коју као посланик заступам, али озбиљне друштвене промене су оно што је неопходно како би се ситуација променила на боље.“

Секретар Црвеног крста општине Мали Иђош Владимир Таузовић такође се захвалио Црвеном крсту Војводине, Дирекцији за робне резерве Војводине и Покрајинској влади што су препознали иницијативу и помогли реализацију ове акције. Он је истакао да и ова општинска организација Црвеног крста припрема оброке за око 200 корисника, од чега је њих 80 старости до 14 година.

Председник општине Марко Ровчанин је изразио захвалност Црвеном крсту и Покрајинској влади што су помогли да ових 500 пакета стигне у општину.
„Иако се локална самоуправа труди да становништву помогне, велика незапосленост утиче на живот становника, те ће ови пакети бити од велике користи најугроженијим становницима општине“.

У сарадњи са Центром за социјални рад, пакети ће бити дистрибуирани следећим категоријама угроженог становништва: самохраним старачким домаћинствима, породицама са више деце у стању социјалне потребе, породицама које имају особе са инвалидитетом у стању социјалне потребе и самохраним мајкама у стању социјалне потребе.


Извор: Покрајински секретаријат за здравство, социјалну политику и демографију

Најаве

 

Тренутно нема најављених догађаја

Календар Све најаве

Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs