Вести


Уручени уговори за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми

Нови Сад , 18. мај 2017.
-A A +AУручени уговори за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми.

Нови Сад , 18. мај 2017. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је уручио данас, на штанду Секретаријата у оквиру 84. Међународног пољопривредног сајма, уговоре корисницима бесповратних средстава, који су остварили то право на конкурсу за опремање сточарских фарми у АП Војводини у 2017. години.

Потписано је укупно осам уговора са корисницима средстава који имају регистровано пољопривредно газдинство на територији АП Војводине. Укупна вредност тих уговора и инвестиција је око 13,5 милиона динара. Од тога, учешће Покрајинског секретаријата за пољопривреду износи 50 одсто.

„У обради још имамо 40 пристиглих пријава на овај конкурс, тако да очекујемо да ћемо реализовати сва средства која су опредељена на овом конкурсу за доделу бесповратних средстава за опремање сточарских фарми. Нашим конкурсом смо обухватили све типове сточарских фарми. Данас имамо осам потписника: пет говедарских и три свињарске фарме. Од ових осам пољопривредника, њих четворо су лица млађа од 40 година. То је још један параметар који указује да се млади опредељују за интензивну пољопривредну производњу. Са данас потписаним уговорима, имамо 23 уговора у вредности око 27 милиона динара“, рекао је овом приликом Вук Радојевић.

Он је изразио задовољство што се ова мера аграрне политике успешно реализује.

„Очекујемо да се сва средства утроше, што нас усмерава да и ребалансом покрајинског буџета који се планира у јуну, определимо додатна средства за опремање сточарских фарми“, рекао је покрајински секретар и додао да ће се поновити овај конкурс са нешто модификованим критеријумима који се односи на број стоке.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs