Вести


Уручени уговори из јесењег циклуса кредитних линија Покрајинског фонда за развој пољопривреде

Нови Сад , 21. октобар 2016.
-A A +AУручени уговори из јесењег циклуса кредитних линија Покрајинског фонда за развој пољопривреде.

Нови Сад , 21. октобар 2016. .

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић уручио је данас уговоре пољопривредним произвођачима, који су остварили право на средства из јесењег циклуса кредитних линија Покрајинског фонда за развој пољопривреде. Одобрено је 67 кредита у вредности од 132 милиона динара.

Том приликом, Вук Радојевић је рекао да се и на овај начин се реализује оно што је на почетку мандата нове Покрајинске владе истакнуто као један од приоритета – а то је усаглашавање мера подршке између Покрајинског фонда за развој пољопривреде и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Већ након ребаланса покрајинског буџета то је урађено, а како је рекао Радојевић, у пуној мери то ће бити реализовано у буџетској 2017. години.

Директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Александар Богдановић рекао је да је највећи број кредита одобрен за куповину нове пољопривредне механизације, затим за наводњавање, пластенике и стакленике, противградне мреже, пчеларство и за тов јунади. Према његовим речима, ради се о веома повољним кредитима, са каматом од један до два одсто на годишњем нивоу и дужим грејс периодом и периодом отплате.


Најновије вести


Све вести

You are here


Контакт


  • Булевар Михајла Пупина бр. 16
    21101 Нови Сад
  • Аутономна Покрајина Војводина
    Република Србија
  • Телефон: 021/487-40-00
  • presbiro@vojvodina.gov.rs